Köpvillkor och frakt

Allmänna köpvillkor

Orderbekräftelse
När beställningen är gjord i webbutiken skickas automatiskt en orderbekräftelse till er via e-post, som en bekräftelse på att ordern har kommit fram till oss.

Lagerstatus
Lagerstatus för butikerna och webbutiken uppdateras inte i realtid och är enbart en indikation på produkternas lagerstatus. 

Kampanjer
Under kampanjperioder går det inte att kombinera olika erbjudanden, rabattsatser eller avtal. Kampanjperiodens eventuella erbjudande går först, om inte gällande avtal är mer fördelaktigt.

Leverans
Normal leveranstid är ca tre–fem arbetsdagar, men vissa beställningar kan ta längre tid. Vid längre leveranstid informeras ni via e-post. Vi packar ordern och meddelar därefter när den är skickad. Paket skickas endast helgfria vardagar. Vi skickar paket med Schenker alternativt Posten, ditt ombud aviserar via SMS när och var paket kan hämtas. Om inget SMS-nummer finns angivet, skickas avisering via e-post.

Vi reserverar oss för att varor kan vara slutsålda och meddelar det i sådana fall via e-post. Det går att avbeställa del av ordern eller hela ordern. Alternativt få resterande varor skickade vid ett senare tillfälle, kostnaden för delleverans är 100 kr inkl moms.
Vid kortbetalning dras beloppet från kontot vid köptillfället och varorna skickas när de åter finns i lager.
Tänk på att kontrollera att allt finns i paketet, om något skulle saknas vänligen kontakta oss inom 14 dagar från att ni mottagit paketet.

Returer
Du har 14 dagars ångerrätt från den dag du hämtar ut/tar emot din beställning. Inom Sverige är kostnaden för retur av paket 75 kr, retur av pall 750 kr. Produkten får ej vara använd och eventuell förpackning måste vara hel och ren, annars görs ett avdrag på 20% av priset. Retur gäller ej bruten färg.

Returnera beställning – gör så här:
1. Packa in din retur, bifoga följesedel och sätt på returfraktsedeln som följde med leveransen. Följde det inte med någon returfraktsedel, ta kontakt med oss (info@auro.se) så hjälper vi dig.
2. Lämna in paketet till det Schenkerombud som passar dig bäst.
3. När vi tagit emot och behandlat din retur får du en bekräftelse via mail med vidare information om hur eventuell återbetalning går till.

Förpacka din retur väl så att varorna inte går sönder i returfrakten. Returpaket får ej skickas mot postförskott/efterkrav.

Leveranssätt

Postpaket
Paketet skickas med Schenker alternativt Posten. Ditt närmsta ombud SMS-aviserar med en kod när och var paketet finns att hämta. Om inget SMS-nummer finns angivet, skickas avisering via e-post.
SMS-avisering kostar inget extra.

Företagspaket DPD 16.00
Företagsbeställningar levereras direkt till företaget. Paketet kommer fram till klockan 16.00 dagen efter det är skickat. Beräknad leveranstid är 1-2 dagar. Observera att paketet inte lämnas ut utan mottagarkvittering. Lämna tydliga instruktioner till oss om det krävs portkod eller dylikt för att leveransen ska komma fram.

Hämta i butik
Beställningen skickas till butik och ni aviseras av respektive butik när ordern finns att hämta. Var beredd på att kunna legitimera dig eller hör av dig till butiken om det är någon annan är du själv som ska hämta ut beställningen. 

Priser
Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive moms, för närvarande 25%. Priserna gäller tillsvidare med reservation för ändrade leverantörspriser, eventuella momshöjningar och andra faktorer utanför vår kontroll som kan påverka priset. Även sortimentet kan ändras. Vi reserverar oss för eventuella fel på webbsidan. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färg och utseende. Alla varor förblir Auros egendom till dess att full betalning erlagts.

Frakt

Inom Sverige, privatpersoner webborder: Paketfrakt till ombud 75 kronor. Vid större order som kräver pallfrakt tillkommer en  fast fraktkostnad på 850 kronor.

Danmark och Finland: Fast fraktavgift på 200 kronor på paket. Pallfrakt 850 kronor.

Norge: Fast fraktavgift på 200 kronor på paket. Pallfrakt 850 kronor. Ingen svensk moms debiteras. Vänligen notera att i Norge tillkommer norsk moms som debiteras köparen i efterhand. Du måste även uppge ditt norska personnummer (tullregler).

Island: Fast fraktavgift på 400 kronor på paket. Pallfrakt 1200 kronor. Ingen svensk moms debiteras. Vänligen notera att på Island tillkommer isländsk  moms som debiteras köparen i efterhand. Du måste även uppge ditt isländska personnummer (tullregler).

Ej uthämtade paket hos ombud eller i våra butiker
Du har 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket. För leveranser som inte hämtas ut debiterar vi fraktkostnad samt en administrationsavgift på 300 kronor.

Ej mottagen pall
Fraktfirman kommer ta kontakt med er per telefon före utleverans av pall. Önskar ni istället boka en specifik leveranstid/dag finns möjlighet att kontakta fraktfirman, efter att ni aviserats per SMS från Byggfabriken. SMS:et innehåller information om försändelsen och skickas i samband med att pallen lämnat Byggfabrikens lager. Misslyckas utleveransen har ni 14 dagar på er att ta kontakt med fraktfirman och hämta upp pallen vid respektive utlämningsställe eller boka en ny utkörning till en kostnad av 750 kr inkl. moms. För pallfrakter som går i retur till Byggfabriken debiteras full fraktkostnad, returfrakt och en administrationsavgift på 50 kr. Om ni av någon anledning inte kommer kunna ta emot planerad leverans, vänligen kontakta oss för att justera fraktlösningen.

Betalsätt

Kortbetalning
Du kan betala med Visa, Mastercard  och Eurocard. Kortbetalning via Auro är helt säkert. Alla kortuppgifter sänds via en säker krypterad anslutning direkt till vår kortinlösare (PayEx). Uppgifterna går inte genom oss och sparas inte hos oss.

Faktura
Du kan betala mot faktura både som privatkund och företagskund. Fakturaavgiften är 29 kr och kredittiden 10 dagar för privatpersoner och 20 dagar för företag. Första gången du beställer mot faktura görs en kreditupplysning via Creditsafe. Upplysningen registreras inte och blir därför inte synlig i ev. framtida upplysningar.
Du kommer att få en kopia på upplysningen hemskickad till dig.
Kreditkollen går på automatik enligt i förväg uppställda kriterier. Du måste t.ex ha en högre inkomst ju högre belopp du handlar för, och betalningsanmärkningar godkänns ej.
Beställer du mot faktura som privatperson levereras dina varor till din folkbokföringsadress.
Har du några frågor om fakturabetalning, kontakta vår fakturaavdelning på 040-643 06 10 eller ekonomi@auro.se

Postförskott
Betalningen sker vid avhämtning av paketet hos Postombudet. Det tillkommer en postförskottsavgift på 80 kr. Tänk på att hämta ut paketet omgående. Ej uthämtade paket kommer att debiteras för våra fraktkostnader samt en administrativ avgift.

Transportskador och trasiga produkter

Postpaket och Företagspaket
Om kollit (paketet) har fått en fraktskada kontakta oss snarast antingen via telefonnummer 040 643 06 18 eller via e-postadressen webborder@auro.se så skickar vi en ny vara.

Pallfrakt
Om en fraktskada har uppkommit via pallfrakt kontakta oss antingen via telefonnummer 040 643 06 00 eller via e-postadressen order@auro.se.

Ha alltid ordernumret tillhands. Glöm inte att tala om att det gäller pallfrakt.